пʼятниця, 03 серпня 2018 11:45

Розенко пояснив, чому затримали виплати пенсій

Розенко пояснив, чому затримали виплати пенсій
У Пенсійному фонді пояснили, що затримка виплати пенсій обумовлена "касовими розривами надходження соціального внеску". Фото: Корреспондент.net

У липні відбулась затримка виплати пенсій українцям через людський фактор.

"Думаю, що, в основному, це людський фактор. Я не вважаю, що дії саме Пенсійного фонду призвели до затримок з виплат пенсій, адже він має особливості своєї роботи і у даному випадку виглядає як каса. Якщо гроші надходять до Пенсійного фонду, він їх одразу виплачує людям. Пенсійний фонд не займається бізнесом чи управлінням коштами", - заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі "5 каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запаси держскарбниці рекордно зменшилися

За його словами, подібні ситуації виникали і раніше. Головним чином, через проблеми з надходженням Єдиного соціального внеску. Щоправда, тоді їх вирішували Міністерство соціальної політики, Міністерство фінансів і Державне казначейство.

"Чому зараз у цьому трикутнику не були вчасно прийняті управлінські рішення щодо надання позики Пенсійному фонду? Я не знаю, який фактор спрацював, незважаючи на те, що Пенсійний фонд вчасно і в повному обсязі звернувся за такою позикою, чому він цю позику не отримав. Затримки з пенсійними виплатами, коли економічна ситуація в країні є не найгіршою, а досить стабільною, - неприпустимі", - підсумував Розенко.

24 липня Укрпошта підтвердила технічні затримки з виплатою пенсій. У Пенсійному фонді пояснили, що затримка виплати пенсій обумовлена "касовими розривами надходження соціального внеску". На даний момент пенсії за липень виплачено в повному обсязі.

Зараз ви читаєте новину «Розенко пояснив, чому затримали виплати пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути