четвер, 28 травня 2015 14:00

Росіян залякують, що масштабні реформи - це небезпечно

Росіян залякують, що масштабні реформи - це небезпечно
Фото: deita.ru

Президент Сбербанку Росії Герман Греф заявив, що за нинішньої системи управління в країні небезпечно починати широкомасштабні реформи.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Ведомости", повідомляє "РБК".

"Чим менше грошей, тим більше стимулів до реформ. І при ціні нафти в районі 70 доларів великих стимулів до реформаторства немає. Але, можливо, і слава богу... Перш ніж починати щось реформувати, потрібно спочатку створити ефективну систему управління. З існуючою сьогодні небезпечно починати серйозні, широкомасштабні реформи", — сказав Греф.

Говорячи про поточну економічну ситуації, Греф зазначив, що не бачить джерел зростання, які дозволили б РФ вийти з кризи. 2015-2016 роки, за його словами, будуть складними.

"Сперечатися про глибину падіння — безглузде заняття. На 4% або на 3% — не так принципово. Важливо інше: ми впадаємо в довгостроковий негативний тренд. У квітні ми бачимо фронтальне погіршення макропоказників: падіння роздрібних продажів до 9,8% в річному вираженні, інвестицій — до 4,8%, промисловості — до 4,5%, ВВП — до 4% в річному вираженні. Дефіцит федерального бюджету досяг 4,4% ВВП, банківський сектор знову вийшов в мінус", — розповів глава Ощадбанку.

В той же час він вважає, що нинішня система не упаде раптово. "Система не впаде, вона буде повільно деградувати", — додав Греф.

Зараз ви читаєте новину «Росіян залякують, що масштабні реформи - це небезпечно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути