четвер, 08 травня 2014 19:04

Росія вводить режим передоплати для України за поставлений газ

Росія вводить режим передоплати для України за поставлений газ
Фото: ua.korrespondent.net

З червня 2014 для України буде введений режим передоплати за поставки газу. Про це заявив Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак.

7 травня закінчився термін, до якого українська сторона повинна була сплатити поставлений газ. Починаючи з березня поточного року від НАК "Нафтогаз України" не надійшло жодного платежу. Загальний борг України за газ на сьогоднішній день досяг $ 3,508 млрд.

"Відповідно до пунктів 5.1.5 і 5.8 контракту на поставку газу від 2009 року між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" невиконання зобов'язань тягне за собою автоматичний перехід з 1 червня 2014 року до поставок газу на Україну в режимі передоплати", - зазначив Новак.

До 16 травня 2014 ВАТ "Газпром" виставить попередній рахунок за поставки газу компанії "Нафтогаз України" у червні. Фактичні поставки будуть здійснюватися в обсягах, що відповідають сумі оплати, внесеної українською стороною до 31 травня.

"Російський підхід до питання про підтримку української економіки викладено в листі президента Російської Федерації В.В. Путіна і полягає в тому, що Росія більше не може і не повинна поодинці нести тягар підтримки української економіки, надаючи їй знижки на газ і прощаючи борги, фактично оплачуючи своїми субсидіями дефіцит у торгівлі України та країн-членів ЄС", - підкреслив Новак.

Зараз ви читаєте новину «Росія вводить режим передоплати для України за поставлений газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути