середа, 29 січня 2014 11:30

Росія відновила митну війну проти України

Росія відновила митну війну проти України
Російські митники посилено перевірятимуть фури з України. Фото: mn.ru

З 28 січня Федеральна митна служба (ФМС) Росії вводить посилений контроль та оформлення товарів, які ввозяться на територію РФ з України.

Про це з посиланням на неофіційну інформацію повідомляє Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України (АМАПУ).

За її даними заходи можуть передбачати направлення транспортних засобів з товаром на територію складів тимчасового зберігання для проведення митного огляду та проведення 100% митного огляду з повним вивантаженням товарів з транспортного засобу.

Крім того, за даними АМАПУ, російські митники можуть застосовувати відправку документів, що підтверджують митну вартість товару та сертифікату походження (СТ-1) в Центральне митне управління (Москва), вимагати внесення повної гарантії / забезпечення сплати митних зборів і платежів в повному обсязі, без врахування тарифних преференцій, на час перевірки документів, та проведення митного оформлення товару, з врахуванням вищезазначеного, може тривати до 10-15 робочих днів.

Зазначимо, що раніше про це із посиланням на джерела писало "Дзеркало тижня".

Станом на вчора Міністерство доходів та зборів України не зафіксувало черг чи надзвичайних ситуацій на кордоні з РФ.

Нагадаємо, аналогічні заходи контролю застосовувались при ввезенні товарів в РФ у серпні 2013 року. ЗМІ назвали ці події "Митною війною".

Зараз ви читаєте новину «Росія відновила митну війну проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути