Ексклюзиви
вівторок, 19 листопада 2013 15:24

Росія хоче натиснути на Україну через СОТ

Росія хоче натиснути на Україну через СОТ
РФ приєднається до консультацій СОТ через мита України на автомобілі. Фото: rferl.org

Російська Федерація в рамках Всесвітньої торгової організації направила запит на приєднання до консультацій з урядом України про мита на імпорт автомобілів.

Москва пояснила свій інтерес тим, що експорт легкових автомобілів з РФ, який потрапив під дію цих захисних заходів, оцінювався у 2012 році у $300 млн. Це склало близько 30% всього експорту таких пасажирських транспортних засобів.

Російська сторона додає, що частка експорту в Україну легкових автомобілів з робочим об'ємом двигуна від 1000 до 1500 куб. см в зазначений період становила більше трьох чвертей усього російського експорту таких легкових автомобілів.

Нагадаємо, Японія наприкінці жовтня ініціювала консультації з Україною з приводу введених навесні цього року обмежень імпорту легкових автомобілів.

Минулого тижня про рішення приєднатися до цих консультацій заявив Європейський Союз.

Україна з 14 квітня ввела спеціальне мито на імпорт нових легкових автомобілів об'ємом бензинового двигуна 1000-1500 куб. см в розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Про свою стурбованість таким рішенням, прийнятим без консультацій з зацікавленими країнами, заявили також США, Південна Корея, Туреччина і Росія.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче натиснути на Україну через СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути