Ексклюзиви
четвер, 27 лютого 2014 14:50

Росія хоче дати Криму $5 мільярдів

Росія хоче дати Криму $5 мільярдів
Росія хоче дати Криму $5 мільярдів. Фото: hvylya.org

Уряд Російської Федерації має намір знайти інвесторів, готових вкласти в економіку Криму близько $5 млрд.

Про це пише "Комерсант-Україна" в публікації "Москва предложила цену за Крым".

За словами джерел, список "проектів, за якими ведеться активний пошук інвесторів" був складений торговим представництвом Росії в Україні".

Співробітник російського торгового представництва в Україні розповів, що йому доручили скласти список інвестпроектів після 17 грудня.

Тоді в Москві відбулося засідання російсько-української міждержавної комісії (під головуванням глав двох країн Володимира Путіна і Віктора Януковича), на якому, як заявив президент Росії, "обидві сторони проявили настрій на подальше розширення всебічних контактів, насамперед, звичайно в економічній сфері".

Зокрема, було підписано угоду про організацію будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, і досягнуті домовленості про знижку на газ для України .

"Список інвестпроектів був складений дуже швидко, вже наприкінці року ми відіслали його в мінекономіки Росії" , - сказав співрозмовник, додавши, що зараз, на його думку, "ситуація навряд чи сприяє початку реалізації нових проектів".

Джерело в Тргово-промисловій палаті сказало, що питання участі російських підприємців в інвестпроектах в Україні пророблялися ще в 2013 році в рамках російсько-українського ділового співробітництва. Але в останньому варіанті кримські проекти були виділені в окремий перелік.

Мінекономіки РФ ніякими поясненнями, пов'язаними зі зміною політичної ситуації в Україні, свої пропозиції не доповнювало, стверджує співрозмовник.

Він не виключив того, що в міністерстві таким чином просто виконали старі плани, актуальність яких ще вимагає підтвердження.

Проте, за словами співрозмовника, незалежно від політичної ситуації ТПП розіслала повідомлення мінекономіки всім членам палати. Реакції від потенційних інвесторів чекати ще рано.

Директор департаменту координації, розвитку та регулювання зовнішньоекономічної діяльності мінекономіки РФ Олександр Цибульський підтвердив початок роботи з пошуку російських інвесторів для проектів у Криму.

За його словами, "це планова робота".

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче дати Криму $5 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути