вівторок, 09 грудня 2014 09:42

Російський газ вже надходить в Україну

Російський газ вже надходить в Україну
Фото: gazeta.zn.ua

Україна з вівторка, 9 грудня, почала імпорт природного газу з Російської Федерації в обсязі до 43,5 млн куб. м на добу. Про це повідомив керівник прес-служби ПАТ "Укртрансгаз" Максим Белявський, передає РБК-Україна.

"З вівторка "Укртрансгаз" почав імпортувати природний газ з Російської Федерації. Щодоби для потреб українських споживачів з РФ буде імпортуватися до 43,5 мільйонів кубометрів природного газу, який надходитиме через газовимірювальні станції Мозир і Суджа. Імпорт природного газу з боку РФ почали на два дні раніше на підставі перезаявки НАК "Нафтогаз України", - повідомив Белявський.

Нагадаємо, що ввечері 5 грудня "Нафтогаз" перерахував "Газпрому" передоплату в сумі 378 млн дол. за 1 млрд куб. м газу. Наступного дня "Газпром" підтвердив, що отримав гроші від України.

При цьому спочатку глава Міненерго України Володимир Демчишин повідомив, що Україна почне відбирати російський газ вже 8 грудня. Проте потім в "Укртрансгазі" уточнили, що прийом російського газу почнеться з 11 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Російський газ вже надходить в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути