понеділок, 06 серпня 2012 09:18

Російський бізнесмен придбав блокуючий пакет акцій "Крюковського вагонобудівного заводу"

Російський бізнесмен придбав блокуючий пакет акцій "Крюковського вагонобудівного заводу"
Понад 25% акцій "Крюківського вагонобудівного заводу" продано російському інвестору. Фото: poltava.pl.ua

Блокуючий пакет "Крюковського вагонобудівного заводу" (КВБЗ) придбала структура, підконтрольна главі наглядової ради російського Заводу металоконструкцій Станіславу Гамзалову.

За даними джерела в КВБЗ, йдеться про купівлю більше 25% акцій українського заводу російським інвестором, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Російський інвестор сів у вагон".

Генеральний директор російського виробника вагонів - "Завод металоконструкцій" (ЗМК) - Віктор Воронович увійшов до складу наглядової ради КВБЗ, повідомляє система розкриття інформації НКЦБФР.

У прес-службі КВБЗ уточнили, що це рішення було прийнято зборах акціонерів, що на пройшли 2 серпня, у зв'язку з появою нового акціонера. Від докладніших коментарів в компанії утрималися.

Раніше на КВБЗ повідомляли, що 28,66 млн простих іменних акцій або 25% +1 має намір придбати австрійська OW Capital Management GmbH. Ця компанія, за даними учасників ринку, підконтрольна главі наглядової ради ЗМК Станіславу Гамзалову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі претенденти на розробку Чорноморського шельфу

Угода стала можливою після того, як КВБЗ викупив 23,28% у "ТЕКО-Дніпрометиз".

Іншими великими власниками українського заводу на сьогоднішній день є Skinest Finants (25,15%) естонського підприємця Олега Осиновського, Transbuilding Service (24,93%) і Osauhing Divinta (14,51%). Останні дві компанії пов'язують з Павлом Приходьком (син голови наглядової ради заводу Володимира Приходька). Ще 5% становить free float, решта акцій належить менеджменту підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Російський бізнесмен придбав блокуючий пакет акцій "Крюковського вагонобудівного заводу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути