четвер, 02 червня 2011 09:04

Росіяни відмовилися від європейських овочів

Росіяни відмовилися від європейських овочів

Росія з четверга ввела заборону на ввезення свіжих овочів з усіх країн Євросоюзу через розповсюдження у низці європейських держав, перш за все, Німеччині гострої кишкової інфекції.

"З сьогоднішнього ранку набуде чинності заборона на ввезення з країн ЄС свіжих овочів. Свіжі овочі, вироблені в цих країнах, будуть вилучатися з обігу на всій території Росії", - заявив глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

За його словами, відповідний припис Росспоживнагляд вже направив до російської Митної служби.

До 2 червня діяла заборона на ввезення в РФ овочевої продукції тільки з Німеччини та Іспанії.

Онищенко сказав, що підставою для заборони на ввезення в РФ всією овочевої продукції з ЄС стало триваюче поширення в Європі гострої кишкової інфекції. Захворювання зафіксовані в 9 європейських країнах, більшість - у Німеччині (1169 хворих).

"Що стосується ринку всередині країни, то дано припис вилучати всі свіжі овочі з ЄС. При виявленні в торгових мережах свіжих овочів, їстівних коренеплодів і бульбоплодів, вироблених у країнах ЄС, вони будуть вилучатися з обігу", - сказав глава Росспоживнагляду.

Крім Німеччини, випадки гострої кишкової інфекції також реєструються в Австрії, Данії Нідерландах, Норвегії, Іспанії, Швеції,Швейцарії та Великій Британії.

За словами Онищенка, в ЄС зареєстровано 1 тис. 243 підтверджених випадки захворювання, що викликані ентерогеморрагічною кишковою паличкою. При цьому 400 випадків захворювання протікають у вигляді геммалітико-уремічного синдрому, 843 - з симптомами геморагічного коліту. 16 осіб померли, з них 15 - у Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відмовилися від європейських овочів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути