понеділок, 08 жовтня 2012 15:17

Росія знову заборонила імпорт українського сиру: знайшли кишкову паличку

Росія знову заборонила імпорт українського сиру: знайшли кишкову паличку
Россільгоспнагляд заборонив постачання продукції з українського сирного підприємства. Фото: tsn.ua

Россільгоспнагляд з 15 жовтня забороняє постачання продукції з українського сирного підприємства "Дубномолоко". Крім того, заборонені поставки з низки підприємств Китаю і Канади.

Під час посиленого лабораторного контролю в партії риби, що надійшла з китайського підприємства N3500/02154 (Zhangzhou Hsien-pin Frozen Foods Co., Ltd.) була виявлена ??ртуть. Бактерії групи кишкової палички були виявлені в партії креветок, що надійшла з канадського підприємства N3128 (Mersey Venture), і в партії сиру українського підприємства N17-17-04 MP ("Дубномолоко").

Рішення про поставки продукції, відвантаженої з цих підприємств до 15 жовтня, буде прийматися у звичайному режимі з подальшим обов'язковим проведенням лабораторного контролю за показниками безпеки по виявленої групи ризику, уточнює Россільгоспнагляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС та США вибудували паркан, який заважає Білорусі вступити до СОТ - Лукашенко

Крім того, служба ввела режим посиленого лабораторного контролю за продукцією низки підприємств Ісландії, Бразилії, Норвегії, Данії, Уругваю та США у зв'язку з виявленням у ній бактерій групи кишкової палички і мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів. Рішення про заборону поставок не приймалося, оскільки порушення виявлено вперше.

Раніше повідомлялося, що Россільгоспнагляд оголосив причини, з яких з 4 жовтня була введена тимчасова заборона на ввезення в країни Митного союзу молочної та м'ясної продукції восьми вітчизняних виробників. Відомство опублікувало на своєму сайті попередній звіт про проведену в липні цього року інспекції українських підприємств з виробництва продукції тваринного походження, який і став причиною для запровадження санкцій. Він містить списки порушень кількох українських підприємств, але їх назви не уточнюються.

Зараз ви читаєте новину «Росія знову заборонила імпорт українського сиру: знайшли кишкову паличку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути