Ексклюзиви
понеділок, 14 грудня 2015 15:40

Росія піде на реструктуризацію на умовах Києва - Moody's

Росія піде на реструктуризацію на умовах Києва - Moody's
Фото: politeka.net

Після складних і тривалих переговорів щодо реструктуризації єврооблігацій України на 3 млрд дол. Москва все ж погодиться на умови, запропоновані Києвом.

Такий прогноз опублікувало міжнародне рейтингове агентство Moody's, передає "Інтерфакс-Україна".

"Хоча ми очікуємо, що "російські" єврооблігації з часом будуть реструктуризовані, і, ймовірно, за тими ж умовами, що й інші євробонди України, такі переговори, швидше за все, будуть складними і тривалими", - йдеться в огляді агентства.

При цьому Moody's вважає сприятливою для кредитних рейтингів України зміну Міжнародним валютним фондом правил кредитування, оскільки це знімає вибір перед країною між дотриманням програми Фонду і витратою резервів на погашення боргу перед Росією.

"Нова політика усуває дилему щодо статусу російського боргу - офіційний або комерційний, і, таким чином, дозволяє Україні пропустити платіж 20 грудня без порушення програми МВФ", - повідомляється в документі.

Читайте також: Янукович розповів, як взяв у Путіна $3 млрд

Погашення євробондів порушило б застереження про пропорційний розподіл навантаження між кредиторами, які погодилися на реструктуризацію всіх інших облігацій України, додає Moody's.

Нагадаємо, 8 грудня рада директорів МВФ змінила політику кредитування, дозволивши Фонду фінансувати Україну, незважаючи на несплату боргу Москві.

При цьому, за новими правилами, Україна має дотримуватися всіх вимог програми МВФ і робити сумлінні спроби досягти угоди з кредитором в межах параметрів, встановлених програмою фонду.

Росія, в свою чергу, погрожує Україні судом у разі невиконання зобов'язань з погашення боргу після закінчення 10-денного строку з офіційної дати погашення 20 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Росія піде на реструктуризацію на умовах Києва - Moody's». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути