Ексклюзиви
середа, 01 січня 2014 13:21

Російський газ для України офіційно подешевшав

Російський газ для України офіційно подешевшав
Для України ціна на російський газ з 1 січня 2014 року знижується до $268,5. Фото: business-news.ru

Ціна на імпортований "Нафтогазом України" російський газ з 1 січня поточного року знизилась до $268,5 за тис. куб. м з $400 у минулому році.

Це передбачено додатковою угодою до довгострокового контракту про постачання газу між "Газпромом" і "Нафтогазом", підписаної 17 грудня 2013 року.

Передбачається, що Україна повинна щокварталу продовжувати з Росією дію знижки на газ. Президент Віктор Янукович зазначав, що ціна на російський газ залежить від того, якою буде ціна на нафтопродукти, і може змінюватись протягом року.

Україна кілька років вела переговори з Росією про зниження ціни поставок газу. У минулому році країна закупила у РФ понад 32 млрд куб. м газу. Українська влада вже неодноразово заявляла, що до 2013 року обсяг закупівель буде знижений. Прем'єр-міністр Микола Азаров раніше оцінив обсяг закупівель російського газу за підсумками 2013 року приблизно в 26 млрд куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Російський газ для України офіційно подешевшав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути