пʼятниця, 24 листопада 2017 15:31

Російський бренд звинуватили у фінансуванні терористів

Російський бренд звинуватили у фінансуванні терористів
У компанії виробника одягу підробляли документацію щодо виготовлення продукції нібито на території РФ та інших країн. Фото: nv.ua

Співробітники СБУ викрили російського виробника одягу "Gloria-Jeans" на фінансуванні терористичної організації ЛНР.

За даними прес-служби СБУ, виготовлений товар реалізовувався у мережах фірмових магазинів по всій території України. Податки сплачувалися до так званих державних органів ЛНР. Ці гроші використовувалися на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків, інформує "Економічна правда".

Під час обшуків офісів та складських приміщень у Київській, Харківській, Одеській, Львівській, Запорізькій та Полтавській областях, окрім документації, слідчі виявили готову до реалізації продукцію.

"Аналіз вилучених матеріалів підтверджує факт виготовлення продукції на виробничих потужностях на окупованій території Луганщини. Товар транспортували через неконтрольовану ділянку українського кордону на територію Російської Федерації", - наголошують у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеський депутат фінансує терористів на Донбасі

У компанії виробника одягу підробляли документацію щодо виготовлення продукції нібито на території РФ та інших країн. На підставі цих документів товар завозили через митний кордон України для реалізації.

Зараз триває досудове розслідування. Підприємцям інкримінують відмивання та легалізацію доходів, фінансування тероризму та інші статті Кримінального кодексу.

З 9 грудня 2017 року Україна запроваджує санкції проти 18 російських компаній. Під дію санкцій потрапили компанії харчової промисловості. Також підприємства, що виробляють будматеріали. За інформацією міністерства, санкції застосовують за ведення діяльності, яка загрожує інтересам національної економічної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Російський бренд звинуватили у фінансуванні терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути