Ексклюзиви
понеділок, 20 липня 2020 14:47

Роботи для українців за кордоном побільшало: які країни найпопулярніші

Роботи для українців за кордоном побільшало: які країни найпопулярніші
На початку літа на сайті Jooble було зафіксовано 6700 вакансій, пов'язаних з працевлаштуванням в інших країнах pixabay.com

На початку літа на сайті Jooble було зафіксовано 6700 вакансій, пов'язаних з працевлаштуванням в інших країнах. За місяць кількість таких вакансій зросла до майже 8000.

За інформацією сайту Jooble, найбільший попит на українських фахівців залишається в таких країнах, як Польща (5526 вакансій), Чехія (263) і Німеччина (183).

"За даними Держстату, 42,7% українців заробляють майже 200 доларів без урахування податків. Мінімальна зарплата в Польщі - 600 євро. Лише 2019 року трудові мігранти перерахували в Україну майже 12 мільярдів доларів. Тому така динаміка цілком зрозуміла: люди їдуть за кордон, щоб забезпечити себе і свої сім'ї", - коментує президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пропонують сплатити податок за зарплату "в конвертах"

"Слід розуміти, що, за даними соціологічних опитувань, лише 2,5 відсотка українців шукають роботу за кордоном через інтернет - більшість потрапляє до Польщі за рекомендаціями друзів і знайомих - 69,5 відсотка", - додає він.

"Карантин зменшив активність шукачів і роботодавців. Зокрема, кількість запитів від українців на роботу за межами країни з введенням карантину в березні по червень 2020 року зменшилася на 60 відсотків порівняно з аналогічним періодом торік.

Зараз ми бачимо поступове відновлення активності", - коментують у пресслужбі Jooble.

Заробітки трудових мігрантів у Польщі скоротилися на 10%. У 1-му кварталі цього року іноземці в Польщі заробили 5,6 млрд злотих, тобто на 660 млн злотих менше, ніж у попередньому кварталі.

Зараз ви читаєте новину «Роботи для українців за кордоном побільшало: які країни найпопулярніші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути