четвер, 13 жовтня 2022 13:26

Спецтема: Війна Росії проти України

РНБО планує заплатити мільйони за реєстр з олігархами

РНБО планує заплатити мільйони за реєстр з олігархами
РНБО оголосила тендер на розробку реєстру олігархів за майже 3 млн грн. Фото: rnbo.gov.ua

Рада національної безпеки й оборони України оголосила тендер на розробляння реєстру олігархів за майже 3 млн грн.

Це спрощена закупівля, яка відбудеться навіть за участі лише одного учасника. Аукціон заплановано на 17 жовтня. Про нього оголосили 6 жовтня, повідомляє видання "Наші гроші" з посиланням на систему Prozorro.

Той, кого оберуть переможцем, має упродовж двох тижнів після укладення договору передати замовнику тестову версію софту. Повністю ж надати всі послуги треба буде до 21 листопада. Потім їх оплатять упродовж 22 банківських днів. Майнові права інтелектуальної власності на створений софт належатимуть замовнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марнотратство під час війни: чиновники за бюджетні гроші купують елітні авто

Анонімна фірма питала, що саме має увійти в тестову версію софту. Замовник відповів, що там має бути частина функціонала включення олігарха до реєстру й публічного інтерфейсу. Однак для цього може також знадобитись інший функціонал у певному обсязі.

"Ця вимога визначена технологічно нейтрально для надання можливості виконавцю обрати оптимальний шлях виконання завдання у визначений термін", – ідеться у виданні.

Учасники тендеру мають подати два аналогічні договори з 2019 року й донині вартістю не менш як 50% очікуваної вартості або 1,45 млн грн. Такими вважатимуться договори на розробляння та на модернізацію або підтримку софту для державного реєстру, держателем якого є державний орган центрального рівня, юрисдикція якого поширюється на всю Україну.

В Україні з'явиться реєстр олігархів. Президент Володимир Зеленський 30 червня ввів у дію затверджене Радою нацбезпеки й оборони відповідне положення. Такий реєстр створять відповідно до закону про олігархів, який Верховна Рада проголосувала восени 2021-го. Gazeta.ua розбиралася, як працюватиме новий реєстр.

Зараз ви читаєте новину «РНБО планує заплатити мільйони за реєстр з олігархами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути