середа, 16 жовтня 2024 22:17

Ріпчаста цибуля дорожчає в Україні

Ріпчаста цибуля дорожчає в Україні
Ріпчаста цибуля дорожчає в Україні. Фото: nature-and-garden.com

Цього тижня українські фермери отримали можливість підвищити відпускні ціни на ріпчасту цибулю.

Варто зазначити, що попит у цьому сегменті залишається на досить високому рівні, повідомляють аналітики EastFruit.

Водночас більшість господарств вже завершили збиральні роботи, внаслідок чого пропозиція продукції з поля різко зменшилася.

Нині ціни на цибулю в українських господарствах коливаються в межах 10-15 грн/кг, залежно від якості та обсягу запропонованих партій овочів. Поточні ціни в середньому на 16% вищі, ніж наприкінці минулого робочого тижня. При цьому пропозиція якісної цибулі на ринку досить обмежена, оскільки багато господарств продовжують утримуватися від реалізації цієї продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на огірки почали зростати

Цього сезону українські фермери заявляють про більший відсоток некондиційної продукції в сегменті ріпчастої цибулі через несприятливі погодні умови влітку цього року. Як результат, через підвищену вологість під час збирання врожаю деякі господарства повідомляли про активне поширення бактеріальних хвороб. Водночас торговельні компанії, що закуповують цибулю для подальшого зберігання, стикаються з серйозними труднощами в придбанні необхідних партій продукції належної якості.

Зазначимо, що нині ціни на цибулю в Україні вже в середньому на 33% вищі, ніж у цей же період минулого року. Більшість великих господарств мають намір і надалі підвищувати ціни на якісну продукцію, за умови збереження поточних темпів збуту.

Ціни на помідори в Україні рекордно зросли.

Вони залишаються найвищими, як мінімум за останні сім років моніторингу.

Тепличні томати надходять у продаж у діапазоні 55-65 грн/кг ($1,33-1,58/кг), залежно від якості та обсягу запропонованої партії, що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Зараз ви читаєте новину «Ріпчаста цибуля дорожчає в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути