Коли відкривають ресторан, закладають, що він окупиться за десять років. Щоб заклад був успішним треба гарне місце, до якого легко дістатись. Про це в журналі "Країна" розповідає ресторатор Олександр Якутов.
"Ресторанний бізнес - один із найскладніших бізнесів. Він створюється з маленьких дрібниць. Можна подати ідеальну страву, але при цьому принесуть погано витерту виделку і все - гість втрачений. Треба розраховувати, що заклад окупиться за 10 років. Далі в ресторані треба робити ремонт. В Європі люди ходять в ресторани, щоб поїсти. В нас це більше заклад, щоб подивитись на людей і показати себе", - розповідає Олександр. Він відкрив 6 різних ресторанів.
Останній заклад "Гра з вогнем" - патріотичний ресторан. Заснований на українських продуктах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квадратний метр ресторану обійдеться в $2 тисячі - ресторатор про особливості бізнесу
"Я вирішив проїхатись по українських фермерах. В кожному регіоні є свої цікаві речі. В Львові є хлопці, які вміють правильно робити сири. Вони досить довго вчились, їздили на виставки. Зараз виходять на європейський рівень. Побачив хорошу свинину породи Мангалиця, цікавий рис, який вирощують у нас. Кожен регіон унікальний. На закарпатських ринках дуже мало картоплі, але багато кольрабі. В Львові багато сирів. На Вінничині - картоплі, домашнього сиру. На Хмельниччині є оригінальна чорна ковбаса, копчені сухофрукти та хліба. Вважаю, що все, що вирощене в нас вважається українським", - каже Олександр.
Повну версію інтерв'ю з Олександром Якутовим читайте у новому номері журналу "Країна" від 6 квітня 2017 року
Коментарі