середа, 21 березня 2018 21:10

Рекрутери назвали поширені помилки під час пошуку роботи

Рекрутери назвали поширені помилки під час пошуку роботи
За словами рекрутерів, кандидат, який не захотів грамотно скласти резюме, не відповідально ставитиметься до роботи. Фото: Вікна

Для 78% опитаних українців пошук роботи пов'язаний з проблемами і труднощами. Лише кожен п'ятий працевлаштувався без проблем.

Щоб знайти гарну роботу і отримувати гідну зарплату, одного досвіду роботи не достатньо. Претенденти часто допускають класичні помилки, які можуть коштувати їм кар'єри, пише Work.ua.

Невідповідне резюме

Часто кандидати не відповідально ставляться до написання резюме. Не достатньо описують досвід роботи чи прикріплюють пляжні фото. Крім того, у рядку "Додаткова інформація" пишуть те, що й інші. Просто копіюють інформацію з чужих резюме. За словами рекрутерів, кандидат, який не захотів грамотно скласти резюме, не відповідально ставитиметься до роботи.

Перед тим, як надіслати резюме роботодавцю, перевірте, чи відповідає назва вашої посади тому, що зазначено у вакансії. Крім того, варто перечитати резюме, щоб воно відповідало бажаній роботі. Перевірити на помилки.

Зайва самовпевненість

Думки про те, що ви незамінний працівник і роботодавці самостійно шукатимуть вас, грає злий жарт з претендентами. Навіть спеціалістам з бездоганною репутацією часто важко знайти гідну роботу. Тому, хто роками працював у компанії без кар'єрного росту, доведеться докласти зусиль, щоб працевлаштуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекрутери розповіли, яким працівникам платять більше

Якщо хочете отримати роботу, необхідно самостійно розсилати резюме. Також дзвонити роботодавцям, шукати вакансії та ходити на співбесіди. Ніхто не дізнається про те, який ви незамінний працівник, поки самі не розповісте про це.

Відмова від можливостей

Якщо думаєте, що можете більше, не варто боятися змінювати роботу. Складіть резюме, знайдіть вакансію та запишіться на співбесіду. Робота далеко від дому чи вимога бездоганного знання англійської не повинна зупиняти вас. Адже спочатку можна користуватися перекладачами і паралельно вчити іноземну. До офісу можна доїхати громадським транспортом чи власним авто. Не відмовляйтеся від можливостей. Будьте наполегливими.

Психологи встановили, що в середньому по світу $95 тис. на рік дозволять людині бути задоволеною життям. Це близько 2,5 млн грн на рік чи 210 тис. у місяць. Вчені вважають, що для емоційної рівноваги достатньо $60 тис. на рік. Водночас середня місячна зарплата в Україні становить 8 777 грн. Це у 15 разів менше рівня "емоційного комфорту" чи майже в 24 рази нижче "рівня щастя".

Зараз ви читаєте новину «Рекрутери назвали поширені помилки під час пошуку роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути