понеділок, 19 лютого 2018 21:10

Рекрутери порадили, як успішно поєднувати кілька робіт

Рекрутери порадили, як успішно поєднувати кілька робіт
Фахівці наголошують, що потрібно чітко визначити мету поєднання робіт. Крім того, сформувати зручний графік роботи і мати гарний сон, щоб уникнути перевтоми. Фото: Я – Бухгалтер

Зважаючи на зростання тарифів і цін, багатьом українцям часто доводиться працювати на двох чи навіть трьох роботах.

Причини поєднання кількох робіт абсолютно різні - від потреби в додаткових фінансах до бажання саморозвитку. Фахівці кадрового порталу HeadHunter порадили, як продуктивно працювати на кількох роботах одночасно.

Сформулюйте завдання

Потрібно чітко розуміти, чому працюєте на кількох роботах. Тоді праця приноситиме не лише задоволення, а й результат. Так, якщо ви офіс-менеджер і паралельно пишете статті в журнал, уявляйте, що рано чи пізно вас візьмуть у штат журналістом.

Встановіть дедлайн

Визначте часові рамки, скільки це триватиме. Так, якщо робота потрібна для погашення іпотечного кредиту, порахуєте час, за який зможете виплатити його. Тоді ведіть зворотний відлік.

Прорахуйте всі можливі варіанти

Переконайтеся, що дві чи більше робіт - це єдиний вихід. Так, якщо вам підвищать зарплату за виконання більшого об'єму роботи, погоджуйтесь. Звісно, варто проаналізувати, скільки втратите чи виграєте, коли звільнитесь з другої роботи.

Делегуйте свої обов'язки

Потрібно розставити пріоритети і делегувати обов'язки. Очевидно, що велика кількість робочих годин не дозволить займатися побутовими справами. Якщо хтось інший може прибрати, приготувати їжу чи доглянути за дитиною, не соромтеся просити про це.

Сформуйте зручний графік роботи

Обговоріть з керівництвом графік роботи. Наприклад, можете мати індивідуальний, якщо від цього не постраждає якість і терміни виконання роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш стресові професії

Використовуйте час з користю

Організуйте одночасне виконання суміжних завдань. Так, під час поїздок на одну роботу можна міркувати над питаннями для іншої.

Побільше відпочивайте

Влаштовуйте повноцінні вихідні, навіть якщо їх буде 4-5 на місяць. Присвятіть ці дні собі та родині. Не згадуйте про роботу. Крім того, відпочинок потрібен для підвищення продуктивності праці. Наприклад, недолік сну призводить до виснаження сил і знижує працездатність.

Тверезо оцініть власні сили

Далеко не всім вдається ефективно працювати одночасно в декількох місцях. Дехто змушений обирати той чи інший вид заробітку. Головне - вміти прислухатися до себе, щоб виробити оптимальний графік дій при наявності декількох робіт.

Психологи встановили, що в середньому по світу $95 тис. на рік дозволять людині бути задоволеною життям. Це близько 2,5 млн грн на рік чи 210 тис. у місяць. Вчені вважають, що для емоційної рівноваги достатньо $60 тис. на рік. Водночас середня місячна зарплата в Україні становить 8 777 грн. Це у 15 разів менше рівня "емоційного комфорту" чи майже в 24 рази нижче "рівня щастя".

Зараз ви читаєте новину «Рекрутери порадили, як успішно поєднувати кілька робіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути