понеділок, 16 липня 2012 22:00

"Регіонал" пояснив, чому до Євро готувалися за рахунок бюджетних коштів

"Регіонал" пояснив, чому до Євро готувалися за рахунок бюджетних коштів
Віктор Корж: На фоні витрат на Євро громадяни отримали додаткове фінансування. Фото: newzz.in.ua

Україна не змогла залучити запланований обсяг приватних інвестицій для підготовки до проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 через складну ситуацію зі світовою економікою.

Про це заявив народний депутат від фракції Партії регіонів, колишній міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Віктор Корж у ефірі Українського радіо.

"Дійсно, як один з авторів програми... розрахунки ми робили дещо інші і розраховували на інвестиції. Але світова економіка переживає такі коливання і такі серйозні часи, що не тільки Україні, але і Польщі залучити інвестиції до цього проекту в тих обсягах, яких планували, не вдалося", - сказав він.

Політик нагадав, що Україна витратила менше, ніж Польща.

"Якщо Польща витратила 34 мільярди доларів, причому залучених від Євросоюзу, то Україна цей же обсяг робіт зробила за 5 мільярдів, до речі, зароблених нашими громадянами. Те, що стосується економіки, то Верховна Рада, у тому числі я, мав честь голосувати за зміни до державного бюджету України в цьому році в бік збільшення соціальних видатків для громадян у сумі на 32 мільярди гривень. На фоні витрат на Євро громадяни отримали додаткове фінансування", - зауважив Корж.

Нагадаємо, у презентації підсумків турніру, представленій операційним директором УЄФА Events SA Мартіном Калленом і директором організаційного комітету "Євро-2012 Україна" Маркіяном Лубківським, зазначено, що доходи Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) від проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році становили 1,383 млрд євро.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" пояснив, чому до Євро готувалися за рахунок бюджетних коштів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути