четвер, 04 квітня 2013 09:10

"Регіонал" хоче збільшити податок на землю

"Регіонал" хоче збільшити податок на землю
Віктор Жеребнюк зареєстрував законопроект №2683. Фото: polittech.org

Верховній Раді запропонували переглянути принципи сплати і ставки сільськогосподарського фіксованого податку.

Народний депутат від фракції Партії регіонів Віктор Жеребнюк зареєстрував законопроект №2683, яким ініціює його зарахування до місцевих бюджетів, тоді як зараз цей податок надходить до державного бюджету, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Великих землевласників змусять платити більше податків".

На думку нардепа, це дозволить збільшити концентрацію фінансових ресурсів у бюджетах територіальних громад та забезпечить їх стабільне наповнення.

Крім того, ставку податку для сільгоспвиробників, які мають у своєму розпорядженні більше 100 га ріллі, сіножатей або пасовищ, запропоновано збільшити практично у вісім разів - з 0,15% до 1,15% від нормативної оцінки 1 га. Для землевласників до 100 га ставка залишиться незмінною - 0,15%.

За оцінкою Жеребнюка, обсяг сплаченого податку збільшиться майже на 6 млрд грн. За його даними, платники фіксованого податку, які мають у розпорядженні землі площею понад 100 га, використовують всього 25 млн га. Реформування податку передбачено національним планом реформ президента на 2013 рік.

Нагадаємо, раніше член парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, "регіонал" Геннадій Бобов зареєстрував законопроекти №2253-2254 про підвищення мінімального рівня орендної плати за земельні ділянки сільгосппризначення і паї до 4,5% від нормативної грошової оцінки.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" хоче збільшити податок на землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути