субота, 27 серпня 2011 19:39

Розірвати "газові" контракти з Росією не допоможе навіть суд

Розірвати "газові" контракти з Росією не допоможе навіть суд

Довести незаконність підписання "газових" угод між "Нафтогазом" і "Газпромом" у суді фактично неможливо.

Таку думку висловив директор Центру досліджень паливно-енергетичного комплексу Олег Гавриш у ефірі Першого ділового каналу.

"Безумовно, Україна має можливість подати до суду, але, за оцінкою міжнародних юристів і більшості людей, які дійсно розбираються в цих договорах, їх підписував глава "Нафтогазу", який мав на це право, був на це уповноважений. Договори між двома господарськими суб'єктами - це не договори між прем'єр-міністром і президентом ... Тому довести, що ці договори неправильні, фактично неможливо. Це тільки розлютить Росію", - сказав він.

За його словами, зараз відбувається безліч подій, які задають негативний для України фон на "газових" переговорах з Росією.

"Насамперед, це переговори Росії з Білоруссю, яка поступилася їй другою половиною газотранспортної системи. Це досить великий успіх, за цей Білорусь отримуватиме газ за нижчою ціною, пішовши на поступки, на які Україну навіть не просять піти. Важливо, що в Україні впав видобуток газу на 1 мільярд кубометрів за сім місяців - негативний фактор для наших переговорів. Nord Stream - обхідний газопровід навколо України - починає працювати, 19 серпня був зварений стик у Фінській затоці, на початку вересня по ньому вже піде газ. На переговорах це створює перевагу російській стороні", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Розірвати "газові" контракти з Росією не допоможе навіть суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути