Ексклюзиви
понеділок, 03 червня 2019 09:31

Розповіли, скільки бензину купують українські водії

Розповіли, скільки бензину купують українські водії
Усе більше особистого транспорту українські водії переводять на газ. Фото: з відкритих джерел

Українські водії усе частіше економлять на бензині. Головні причини - висока ціна і наявність альтернативного палива.

Експерти прогнозують, що ця тенденція буде продовжуватися. Але повної відмови від автомобілів із бензиновими двигунами поки не очікується, повідомляє Сегодня.

За даними Держстатистики, у квітні українські водії заправили 139,8 тис. т бензину. Із них майже 96,6 тис. т придбали автолюбителі. Також вони купили у роздріб 72,8 тис. т із 84,9 тис. т скрапленого газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафта рекордно подешевшала

Щодо дизпалива, то із загального обсягу продажів - 467,2 тис. т - на особистий транспорт припадає менше 17%. За словами експертів, на солярці працюють тепловози, сільгосптехніка і фури. Для власного користування дизельні автівки купують ті, хто хоче заощадити.

Експерти підтверджують, що все більше особистого транспорту переводять на газ.

Також альтернативою традиційним авто стають електромобілі. В Україні пік продажів припав на 2018 рік - 5,3 тис. Це вдвічі більше, ніж 2017-го. Проїзд одного кілометра, якщо заряджати на повільній зарядці, обійдеться у 15-20 коп., на швидкій - у 60-80 коп. (на газу - від 1,2 грн/км, на бензині - від 2,5 грн/км). Електроавто зручні для поїздок, насамперед, містом. Пробіг без зарядки у них невеликий - у середньому 150 км.

Із 1 червня Росія вводить обмеження на продаж нафти, бензину і дизпалива в Україну. Пальне завозитимуть тільки за спеціальними дозволами. Як російські санкції вплинуть на вартість бензину в Україні? Про це Gazeta.ua розповів Юрій Корольчук із Інституту енергетичних стратегій.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, скільки бензину купують українські водії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути