Ексклюзиви
понеділок, 08 січня 2018 21:10

Розповіли, хто найчастіше купує квартири в новобудовах

Розповіли, хто найчастіше купує квартири в новобудовах
У будинках "економ-класу" в першу чергу розбирають однокімнатні квартири. Фото: ETI-Online.org

Найбільшим попитом в Україні користуються одно- і двокімнатні квартири.

"Однокімнатним квартирам віддають перевагу дві групи людей. У першу входять молодята, холостяки і самотні люди віком 25-37 років. До другої відносяться інвестори, які купують нерухомість з метою подальшої здачі в оренду. Двокімнатні квартири вибирають сім'ї з однією дитиною. Трикімнатні обирають сім'ї з декількома дітьми, для яких важлива наявність вільного простору. Багатокімнатні або дворівневі апартаменти можуть собі дозволити люди з хорошим достатком", - розповіла domik.ua Анна Лаєвська, комерційний директор будівельної компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці подорожчали квартири

У будинках "економ-класу" в першу чергу розбирають однокімнатні квартири. Їх там найбільше. В "бізнес-класі" популярні двокімнатні квартири. Найменшим попитом користується дворівневе житло.

"Існує третя категорія інвесторів. Вони купують нерухомість на перспективу для дітей, як заощадження своїх коштів. 99% людей, які купують трикімнатні квартири, об'єднує бажання і можливість поліпшити свої житлові умови. Найчастіше це сім'ї, де є одна або дві дорослі дитини. Такі квартири часто купуються в кредит або в розстрочку від забудовника. Зазвичай це покупці з досвідом купівлі-продажу нерухомості на первинному або вторинному ринках", - говорить Руслана Грабко, директор з продажу та маркетингу будівельної компанії.

На початку 2017 року пропозиція на ринку нерухомості перевищувала попит у 10 разів. За перше півріччя минулого року в продаж від забудовників надійшло майже 21 тис. нових квартир. Така кількість практично дорівнює числу квартир у новобудовах, які з'явилися на ринку за весь 2016 рік. Станом на кінець третього кварталу 2017 року сумарний обсяг пропозиції на ринку первинної житлової нерухомості Києва виріс до 66 тис. квартир.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, хто найчастіше купує квартири в новобудовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути