середа, 20 грудня 2017 21:10

Розширили список товарів, які заборонено ввозити з Росії

Розширили список товарів, які заборонено ввозити з Росії
Рішення заборони ввезення російських товарів - відповідь на рішення уряду РФ заборонити з 1 січня 2016 року ввозити на свою територію українські продукти. Фото: iPress.ua

В Україні продовжено заборону на ввезення російських товарів до 31 грудня 2018 року.

Заборона на російські товари введена з 10 січня 2016 року постановою уряду від 30 грудня 2015 року "Про заборону ввезення на митну територію товарів походженням з Росії", пише "Сегодня".

До списку заборонених російських товарів додали поліетилен, полівінілхлорид - безбарвну, прозору пластмасу. Крім цього до списку увійшли сульфат амонію і суміш нітрату амонію з карбонатом кальцію або іншими неорганічними речовинами, що не є добривами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували відсоток бідного населення в Росії та Україні

Загалом, на територію України заборонено завозити російське м'ясо, рибу, крупи, хлібобулочні вироби, горілку, пиво, сигарети, кондитерські вироби, корми, ряд хімікатів і залізничного устаткування.

Рішення заборони ввезення російських товарів - відповідь на рішення уряду РФ заборонити з 1 січня 2016 року ввозити на свою територію українські продукти.

ЄС 14 грудня продовжив санкції проти РФ на півроку. Усі 28 країн-членів були єдині в цьому питанні, заявив президент Європейської ради 60-річний Дональд Туск. Санкції обмежують постачан­ня на територію Росії високо­тех­но­логічного обладнання. Отже — і їхні можливості в оборонній сфері. Також — у видобуванні газу й нафти, а це одна з ключових статей наповнення російського бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Розширили список товарів, які заборонено ввозити з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути