Ексклюзиви
вівторок, 13 квітня 2021 20:10

Радник Зеленського сподівається, що перегляд програми МВФ відбудеться до липня

Радник Зеленського сподівається, що перегляд програми МВФ відбудеться до липня
Україна може отримати транш у вересні. Фото: Reuters

Перший перегляд програми з МВФ може відбутися до липня 2021 року.

У такому випадку транш кредиту виділять у вересні, сказав у інтерв'ю "РБК-Україна" радник президента з економічних питань Олег Устенко.

"У базовому сценарії ми рухаємося шляхом, що угода між Україною і МВФ існує. І в цьому випадку гроші повинні бути в країні до вересня. Самий крайній бажаний термін, коли питання по Україні повинне бути винесено на раду директорів Фонду - липень, оскільки в серпні в МВФ місяць відпусток", - сказав він.

До липня має бути повністю зроблено все, що передбачає програма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 5 вимог до України для отримання траншу МВФ

"І, за великим рахунком, вже багато зроблено. У частині Мінфіну зараз з МВФ обговорюється дефіцит бюджету на 2022 рік. Це не бар'єр у переговорах. З приводу НБУ вони про все домовилися. Будуть внесені зміни в закон про банки та законі про Нацбанк, які підвищують її незалежність", - додав Устенко.

Місія МВФ має запрацювати в Україні у квітні цього року, після того, як втратить силу встановлена урядом гранична ціна на газ для населення. "Місія МВФ завершила свою проміжну роботу і вони вказали на нюанси в нашій спільній роботі, які їх хвилюють по виконанню домовленостей. Сказали, що скоро повернуться, зокрема, після того, як закінчиться наша історія з газом. Вона триває до першого квітня", - повідомив голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко.

Зараз ви читаєте новину «Радник Зеленського сподівається, що перегляд програми МВФ відбудеться до липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути