середа, 28 жовтня 2020 13:10

Псують квартири заради хайпу: рієлтори попереджають про небезпеку для власників житла

Псують квартири заради хайпу: рієлтори попереджають про небезпеку для власників житла
Все у квартирі треба детально знімати на відео, перш ніж передавати ключі в чужі руки. Фото: pexels.com

Українські рієлтори зіткнулися з новою проблемою. Орендарі влаштовують погроми у винайманих квартирах заради хайпу в соцмережах. Під час карантину подібних випадків істотно побільшало.

Житло орендують підлітки, блогери й пранкери. Вони розміщують відео в Instagram і показують широкому загалу, як п'ють, курять, б'ють щось у квартирі, фотографуються у ваннах, смітять, передає Obozrevatel.

"Групи молодих людей знімають хороші квартири з ремонтом. Два дні відпочивають, потім на зв'язок не виходять. Обривають карнизи і фіранки, пропалюють дивани, матраци, меблі розбивають немов на дрова, б'ють скло. Можуть прихопити із собою плазми, мікрохвильовки, деталі від душових", - скаржаться рієлтори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оренда житла: назвали основні тенденції на ринку нерухомого майна

Юристи кажуть, що єдиний спосіб боротьби з такими орендарями – це підписання офіційних договорів на оренду. Тоді у господарів на руках залишаться копії документів орендарів. Радять брати велику суму застави. Все у квартирі треба детально знімати на відео, перш ніж передавати ключі в чужі руки. Щоб потім ніхто не говорив, що це було зламано раніше. Також ретельно перевіряти документи клієнтів. Вони можуть виявитися фальшивими.

Завдяки студентам зріс попит на оренду столичних квартир. Найчастіше шукали одно- та двокімнатні бюджетні варіанти. Їх вартість - 9-13 тис. грн на місяць. Це переважно житло в Дарницькому, Дніпровському, Солом'янському, Голосіївському, Святошинському районах.

Зараз ви читаєте новину «Псують квартири заради хайпу: рієлтори попереджають про небезпеку для власників житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути