середа, 10 липня 2013 16:49

Зниклі на корумпованих тендерах мільярди зробили би медицину безкоштовною - екс-нардеп

Зниклі на корумпованих тендерах мільярди зробили би медицину безкоштовною - екс-нардеп
Людмила Супрун розповіла, куди можна було би спрямувати мільярди гривень, що відмиваються на тендерах. Фото: zabor.zp.ua

52,5 млрд грн, які втрачає державний бюджет від непрозорості під час тендерних закупівель, могли би покрити численні соціальні потреби населення України.

Таку думку висловила колишній народний депутат Людмила Супрун у ефірі "Ера-FM".

"Що таке 52 мільярди в умовах України? Уявіть собі, що на всі виплати, пов'язані з народженням дітей в Україні, використовується 16 мільярдів гривень. Тобто 52 мільярди - це збільшення виплат на кожну дитину майже втричі. Уявіть, про які масштаби йдеться. На сьогоднішній день вища освіта отримує 5 мільярдів гривень. Вона могла би бути в 10 разів кращою та безкоштовною. На академічну науку йде всього лише 2 мільярди. Тобто гроші, які зараз втрачаються на тендерних закупівлях, могли би вирішити проблему із платною освітою, підтримкою сімей, придбання житла. Наприклад, за ці гроші можна було би збудувати житло для всіх військовослужбовців, які стоять у черзі зараз, і які стояли би у черзі на 5 років уперед ... За 52 мільярди можна було би забезпечити прекрасну медичну реформу і безкоштовне лікування всіх громадян України", - розповіла Супрун.

Нагадаємо, СБУ оцінила збитки від корупції при держзакупівлях у 35-52 млрд грн, що становить 10-15% витрат держбюджету, і запропонувала Кабінету міністрів внести низку важливих змін до профільного закону про державні закупівлі.

Зараз ви читаєте новину «Зниклі на корумпованих тендерах мільярди зробили би медицину безкоштовною - екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути