Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2018 14:45

Промисловий комітет ВР схвалив новий "металургійний" закон

Промисловий комітет ВР схвалив новий "металургійний" закон
Комітет Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва підтримав законопроект про продовження дії "металургійного закону" на 3 роки і підвищення ставки вивізного мита на металобрухт до 42 євро/т

Комітет Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва розглянув законопроект №8226 про внесення змін до розділу Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку", що передбачає збільшення експортного мита на металобрухт до 42 євро/тонна і продовження його дії на 3 роки.

Комітет підтримав законопроект, а також рекомендував його винести в зал для голосування за основу і в цілому з техніко-юридичним доопрацюванням.

"Комітет промполітики і підприємництва тільки що в цілому підтримав ЗПУ №8226 про продовження дії "металургійного закону" на три роки і підвищення ставки вивізного мита на металобрухт до 42 євро за тонну, - написав на своїй сторінці в Facebook глава комітету Віктор Галасюк. - Українські заводи будуть із сировиною, армія зі зброєю і технікою, а українці з роботою і зарплатою".

Авторами законопроекту, зокрема, є лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, депутати РПЛ.

13 липня 2017 року Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №6382 "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку", яким дію експортного мита на металобрухт в розмірі 30 євро/т було продовжено ще на рік.

Зараз ви читаєте новину «Промисловий комітет ВР схвалив новий "металургійний" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути