Ексклюзиви
середа, 17 травня 2017 17:22

Промисловий комітет підтримав продовження дії експортного мита на брухт

Промисловий комітет підтримав продовження дії експортного мита на брухт
Дія експортного мита на металобрухт в розмірі 30 євро за тонну може бути продовжено ще на 2 роки

Сьогодні на засіданні комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва було прийнято рішення рекомендувати парламенту прийняти відповідний законопроект №6382 за основу і в цілому з техніко-юридичного доопрацюванням.

"Це дасть українським металургам сировину, українцям – роботу і зарплату, а армії - необхідну техніку і зброю. Зробимо щеплення стабільності для ослабленої української промисловості та економіки! Стратегічно ми пропонуємо реалізувати Антикризовий план розвитку економіки", – прокоментував рішення голова комітету, заступник лідера РПЛ з економічної політики Віктор Галасюк, відзначивши, що, наприклад, Казахстан сьогодні вкотре оголосив про введення повної заборони на експорт брухту на 6 місяців.

Як зазначив президент об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков, експорт брухту обмежують 32 країни світу. За підрахунками організації, перероблена і реалізована тонна брухту в Україні, порівняно з тонною металобрухту, що експортується, забезпечує в 7-8 разів більше надходжень до бюджету.

Як повідомляли раніше, 12 липня 2016 року, з ініціативи Радикальної партії України, прийняли Закон України №1455-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку", яким з 15 вересня 2016 на рік була підвищена ставка експортного мита на брухт з 10 до 30 євро за тонну.

Зараз ви читаєте новину «Промисловий комітет підтримав продовження дії експортного мита на брухт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути