Сьогодні у Вінниці почали працювати ринки. Графік роботи обмежено з 10-ї до 14-ї в будні та з 10-ї до 16-ї у вихідні. Продавців небагато. Один від одного стоять на великій відстані. Торгові місця обгороджено харчовою плівкою, а чергу за овочами контролюють працівники ринку. Вони перевіряють, щоб усі були в масках та дотримувалися дистанції в 1,5 м.
"У супермаркеті майже неможливо купити свіжий кріп та петрушку. От я щойно звідти, то по 30 гривень продають в'ялу редьку. На базарі все-таки овочі свіжіші і більший асортимент. Зеленої цибулі взагалі не знайшла. Тому відзначу сьогоднішнє відкриття ринків купівлею квасцю і зеленої цибулі і зварю зеленого борщу. Вітамінів дуже хочеться", - каже вінничанка Олена Кирилюк.
Продавці між собою не контактують. Біля кожного робочого місця є антисептики та рукавички, усі в масках. Кажуть, засоби захисту купують за власні кошти.
"Аби швидше працювати. Бо два тижні без роботи сиділи. Нам же ніхто за них не заплатить", - каже продавчиня.
Крім сезонних овочів і зелені, вперше з'явилася молода картопля. Кілограм коштує 50 грн. Кілограм помідорів продають по 50 грн, огірків - по 35, молоду капусту - по 30 грн, редиску – 15 грн, а 100 г кропу – 15 гривень.
Роботу продовольчих ринків дозволили з 1 травня 2020-го. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні уряду, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Основною умовою роботи базарів є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.
Коментарі