середа, 02 лютого 2022 12:55

Приватизація Ощадбанку: Мінфін обговорив із ЄБРР реформування фінустанови

Приватизація Ощадбанку: Мінфін обговорив із ЄБРР реформування фінустанови
Мінфін обговорив із ЄБРР приватизацію Ощадбанку Фото: mof.gov.ua

Міністерство фінансів обговорило з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) фінансування спільних інвестиційних проєктів на 2022 рік, приватизацію Ощадбанку та прогрес у реформуванні державних банків.

Про це пише пресслужба Мінфіну за підсумками зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з директором ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

"Співпраця Міністерства фінансів і ЄБРР включає не лише виділення кредитів на фінансування інфраструктури та енергетики, підтримку реформ у цих секторах економіки, а також у сфері запобігання корупції та забезпеченні прозорого управління в державному секторі", – зауважив міністр фінансів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ розпочинає щорічну оцінку стійкості банків

Сторони розглянули надання ЄБРР довгострокового фінансування у формі субординованого кредиту з можливістю конвертації в акції Ощадбанку. Пріоритетом залишилось завершення підготовки та приєднання Ощадбанку до системи гарантування вкладів фізичних осіб.

Також було обговорено потенційні спільні з ЄБРР проєкти на 2022 рік, а саме реконструкцію Нижньо-Дністровської зрошувальної системи.

Станом на початок 2022 року сукупний обсяг виділеного Україні ЄБРР фінансування за весь час становить €16,3 млрд в рамках 511 проєктів.

Уряд зобов'язався перед Міжнародним валютним фондом ухвалити плани з часткової або повної приватизації державних Приватбанку й Ощадбанку. 24 листопада Мінфін оприлюднив оновлений меморандум України з МВФ за програмою Stand-by.

Зараз ви читаєте новину «Приватизація Ощадбанку: Мінфін обговорив із ЄБРР реформування фінустанови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути