Ексклюзиви
четвер, 03 серпня 2017 15:03

Приватизація енергетичних компаній нейтралізує загрози енергетичній безпеці - Кацер-Бучковська

Приватизація енергетичних компаній нейтралізує загрози енергетичній безпеці - Кацер-Бучковська
Продаж державних пакетів акцій 8 енергокомпаній, запланованих Фондом державного майна в серпні 2017 року, мінімізує ризики для енергетичної безпеки України: Наталія Кацер-Бучковська
Продаж державних пакетів акцій 8 енергокомпаній, запланованих Фондом державного майна в серпні 2017 року, мінімізує ризики для енергетичної безпеки України.

Про це заявила народний депутат України, член комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради Наталія Кацер-Бучковська.

За словами депутата, приватизація енергетичних компаній може стати іміджевим кроком, який значно підвищить інвестиційну привабливість енергетичного сектору України. Оголошені заявки вже спровокували інтерес із боку іноземних компаній.

"Зараз вже є міжнародні інвестори, зацікавлені в інвестуванні в наші державні активи. Наприклад, Harbin International Electric (компанія КНР), висловила свою особливу зацікавленість в участі в конкурсі з приватизації підприємств енергетичної галузі України", - нагадала експерт.

За її словами, питання про приватизацію енергетичних компаній обговорювали вже кілька років, а державні органи провели значну підготовчу роботу для проведення торгів на продаж акцій.

"Улітку 2016 року ФДМУ провів широкомасштабну міжнародну конференцію, на якій обговорювали питання інвестиційних можливостей України в енергетичному секторі. Конференція забезпечила умови інвестування в підприємства енергетичного сектора, визначені урядом. Крім того, минулого року міжнародні консалтингові компанії PwC та Deloitte провели дослідження про стан та умови приватизації всіх енергетичних компаній, які продаються державою. Всі зацікавлені інвестори мали можливість ознайомитися із цими документами", - говорить Кацер-Бучковська.

За словами депутата, питання про приватизацію не слід політизувати.

"Негативний вплив політичних популістів призводить до уповільнення процесу реформ в країні, а також до зниження ефективності державної політики у певних напрямах", - зазначила представник Верховної Ради.

Вона нагадала, що 2017 року Україна розраховує отримати в державному бюджеті від продажу державної власності 7 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Приватизація енергетичних компаній нейтралізує загрози енергетичній безпеці - Кацер-Бучковська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути