понеділок, 09 жовтня 2017 11:07

Приватбанк продасть курорт "Буковель"

  "Приватбанк" має виставити на продаж гірськолижний курорт  будівлю телеканалу "1+1" в Києві та  літак МАУ. Фото: antikor.com.ua
"Приватбанк" має виставити на продаж гірськолижний курорт будівлю телеканалу "1+1" в Києві та літак МАУ. Фото: antikor.com.ua

"Приватбанк" має виставити на продаж непрофільні для себе активи: гірськолижний курорт "Буковель", будівлю телеканалу "1+1" у Києві та літаки авіакомпанії МАУ.

Про це повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова, передають "Українські новини".

"Минулого року при виконанні першого етапу докапіталізації частина активів була взята на баланс банку в рахунок погашення кредитної заборгованості. Серед них – "Буковель", об'єкти нерухомості і літаки МАУ", – повідомила заступник голови НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародні резерви України досягли історичного максимуму

Рожкова зазначила, що всі ці активи - непрофільні для банку, і він не здатний ефективно ними управляти. Після їх оцінки та інвентаризації банк, швидше за все, прийме рішення про продаж.

"Буковель" – один з найскладніших активів, який, де-факто, не підпорядковується менеджменту банку. Саме тому його потрібно продавати. У банку немає ні людей, ні компетенції, щоб ним керувати", – зазначила Рожкова.

Продаж таких активів може здійснюватися на майданчиках ProZorro або СЕТАХ.

Рожкова повідомила, що ні сама авіакомпанія МАУ, ні акції найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта" не були заставами за кредитами.

Українці продали у вересні цьогоріч готівкової валюти на $40,6 млн більше, ніж купили.



Зараз ви читаєте новину «Приватбанк продасть курорт "Буковель"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути