Ексклюзиви
середа, 29 листопада 2017 14:44

Приватбанк через поліцію "відкликає" мільярдні позови до компаній Коломойського

27 листопада за заявою Приватбанку працівники Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області відкрили кримінальне провадження №12017040650004019 за статтею 358 Кримінального кодексу ("Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів"). Це випливає з витягу з ЄРДР (див. нижче), який оприлюднив журналіст Сергій Лямець.

Згідно з документом, в заяві Приватбанку йшлося про те, що "невстановлена особа надала від імені працівника ПАТ "КБ "Приватбанк" до господарського суду Дніпропетровської області завідомо підроблені документи, а саме довіреності на представництво інтересів ПАТ "КБ "Приватбанк", на підставі яких було подано позови про стягнення заборгованості за кредитними договорами до наступних підприємств: ТОВ "Адор ЛТД", ТОВ "Гастел Груп", ТОВ "Пром Гарант Плюс".

Як писав Finbalance, вказані три компанії фігурують у переліку структур, які стали позичальниками Приватбанку за підсумками торішньої реструктуризації/трансформації його корпоративного портфеля. Причому Приватбанк подав до них позови на 50 млрд грн. Серед відповідачів фігурують у т.ч. ТОВ "Гастел Груп" (з якого Приватбанк в судовому порядку намагається стягнути 4,14 млрд грн) і ТОВ "Пром Гарант Плюс" (в якого Приватбанк вимагає повернути 5,16 млрд грн).

Лямець не виключає, що вказана історія може бути результатом "змови Порошенка та одного поважного бізнесмена з трьома паспортами" (слід розуміти, мається на увазі Ігор Коломойський), а заява в райвідділ поліції – це "спроба ці позови відкликати тишком-нишком". "Справді - раптом хтось із активістів побачить, що "Приват" відкликав заяву. А так - нібий не вони. Головне - не порушувати договірняк між ІВК (Коломойський) і Портретом (Порошенком)", - припускає Лямець.

На думку журналіста, може бути й варіант (якщо Петро Порошенко теоретично і намагається "наздогнати" екс-співвласника Приватбанку), що Ігор Коломойський домовився зі співробітниками Приватбанку, "стимулюючи" відкликання позовів, поданих проти нечужих йому компаній.

"Сенс такого маневру зрозумілий – він заблокує суди на роки. А там або віслюк здохне, або падишах нездужає. Ну, або "Приват" засне вічним сном, або президент передумає йти на другий термін. Отже, ніякого суду проти Коломойського не буде", - резюмує Лямець.

  Витяг з кримінального провадження №12017040650004019
Витяг з кримінального провадження №12017040650004019
Зараз ви читаєте новину «Приватбанк через поліцію "відкликає" мільярдні позови до компаній Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути