четвер, 08 вересня 2011 10:15

Присяжнюк відхрестився від мит на експорт зерна

Присяжнюк відхрестився від мит на експорт зерна

Міністерство аграрної політики і продовольства України негативно ставиться до можливого продовження експортних мит на зерно до кінця поточного маркетингового року.

Про це заявив міністр Микола Присяжнюк.

Він також зазначив, що нічого не знає про розгляд на рівні уряду пропозицій про можливе введення мит на експорт соняшникової олії та сої.

Напередодні про можливість продовження мит на експорт зерна з 1 січня до 1 липня 2012 року повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов.

"Що стосується продовження дії мит до кінця маркетингового року, то це питання буде обговорюватися. Передумови для збільшення тимчасового терміну також є", - процитував сайт міністерства його слова в інтерв'ю одному з інформаційних агентств.

"Поки ми не вводимо мита на експорт соняшникової олії. Але пропозиція була, вона стосувалася і сої. Думаю, коли ухвалюватиметься рішення щодо продовження мит на зерно до кінця маркетингового року, вирішиться і це питання", - додав Копилов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна втратить 6 мільярдів через мито на експорт зерна - експерт

Нагадаємо, експорт зерна з України в 2010/11МГ становив близько 12 млн тонн при врожаї 39,3 млн тонн. При цьому з кінця серпня 2010 року експорт обмежувався адміністративно, а з жовтня були введені квоти під приводом забезпечення продовольчої безпеки, які остаточно були скасовані лише на початку червня 2011 року.

Проте одночасно Україна з 1 липня до 1 січня 2012 року ввела мито на експорт пшениці (9%, але не менше EUR17 за тонну), кукурудзи (12%, але не менше EUR20 за тонну) і ячменю (14%, але не менше EUR23 за тонну).

Мінагропрод недавно ініціював скасування мит, проте уряд відкинув цю пропозицію.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк відхрестився від мит на експорт зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути