четвер, 07 червня 2012 12:48

Присяжнюк хоче, щоб у Чикаго торгували ще й українською кукурудзою

Присяжнюк хоче, щоб у Чикаго торгували ще й українською кукурудзою
Фото: ark.gov.ua

Міністерство аграрної політики і продовольства розраховує на початок торгів на Чиказькій товарній біржі українською кукурудзою, ячменем і соняшниковою олією до кінця року.

Про це сьогодні на засіданні Ради вітчизняних та іноземних інвесторів заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"До кінця року ми плануємо запровадити новий ф'ючерс на кукурудзу, ячмінь і на соняшникову олію", - сказав він.

Присяжнюк нагадав що в середу, 6 червня, Чиказька товарна біржа почала прямі торги українською аграрною продукцією, зокрема, запроваджено новий ф'ючерс - пшениця.

"Це велика подія. Вона дасть можливість розуміти нашим виробникам ціну, яка буде наступного року, і дозволить мати прозору ціну на вітчизняне зерно", - додав він.

Нагадаємо, 6 червня на Чиказькій товарній біржі були укладені три ф'ючерсних контракти на пшеницю Чорноморського регіону за ціною $254,5/тонна.

Зазначимо, меморандум про співпрацю між Міністерством аграрної політики і продовольства та Чиказькою фондовою біржею був підписаний ще в 2011 році.

Підписуючи тоді документ, Присяжнюк сказав, що ф'ючерси на пшеницю повинні стати інструментом хеджування ризиків для українських аграріїв.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк хоче, щоб у Чикаго торгували ще й українською кукурудзою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути