Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2011 16:18

Присяжнюк хоче вкласти в курей 9 мільйонів

Присяжнюк хоче вкласти в курей 9 мільйонів

Теперішні темпи нарощування виробництва м'яса птиці дозволяють прогнозувати збільшення його показників на третину до 2015 року. Протягом минулого року його було вироблено майже 1,5 млн т.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк під час спільної робочої поїздки з президентом Віктором Януковичем до Київської області та відвідання "Комплексу "Агромарс".

"За прогнозами спеціалістів, збереження темпів розвитку галузі забезпечить виробництво м'яса птиці у 2015 обсягом 1,845 млн т, в тому числі 1,618 млн т по сільгосппідприємствах, що більше проти 2010 року відповідно на 33 і 38%",  - повідомив Присяжнюк, передає прес-служба уряду.

За словами міністра, таким чином буде забезпечена не лише потреба внутрішнього споживчого ринку, а й сформовано експортний потенціал.

Для цього протягом п'яти років необхідно вкласти 9,350 млн грн.

"Завдяки ефективній співпраці держави та вітчизняних аграріїв промислове птахівництво за останніх кілька років вдалося відродити, а споживання м'яса на душу населення - збільшити. Протягом 2010 року було вироблено 1,224 млн т м'яса птиці, а поголів'я птиці у всіх категоріях господарств станом на 1 січня 2011 року становило 202,1 млн голів", - зазначив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк хоче вкласти в курей 9 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути