пʼятниця, 25 січня 2019 17:30

Президент "Енергоатому" може бути звільнений

Президент "Енергоатому" може бути звільнений
Експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Володимир Воля каже, що скарга "Енергоатома" в Антимонопольний комітет на формулу "Роттердам+" - це агонія. Фото: Радіо Свобода

Про це заявив експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Володимир Воля, коментуючи скаргу, подану НАЕК "Енергоатом" в Антимонопольний комітет у зв'язку з нібито можливим порушенням законодавства про захист економічної конкуренції через впровадження формули "Роттердам+".

"Скарга "Енергоатом" в Антимонопольний комітет на формулу "Роттердам+" це вже агонія. По-перше, до чого тут АМКУ? По-друге, для "Енергоатому" працює аналогічна формула, яка враховує в тарифі світові ціни на урановий концентрат. Швидше за все, стілець під Недашківським захитався настільки, що доводиться шукати коридори виходу в політику. З надією повернутися на посаду глави ядерного монополіста після виборів", - написав на своїй сторінці в Facebook Воля.

Нагадаємо, що Міненерговугілля ініціювало перевірку НАЕК "Енергоатом" у зв'язку з тим, що державний монополіст в січні 2019 року був змушений зупинити роботу другого енергоблоку на Хмельницькій АЕС через необхідність проведення позапланового ремонту. Це зумовило дефіцит електроенергії в енергосистемі країни, а також вказує на проблеми з безпекою на атомних електростанціях, що знаходяться у віданні НАЕК "Енергоатом".

У зв'язку з цим глава Міненерговугілля Ігор Насалик на щоденній селекторній нараді в Міненерговугілля 9 січня заявив (за даними інформагентства УНІАН) - "... Такі подарунки на Різдво, як зупинка другого енергоблоку Хмельницької АЕС, несумісні з організованою роботою. Доручаю директору Департаменту електроенергетичного комплексу Міненерговугілля Ользі Буславець провести перевірку".

"Результати такої перевірки легко передбачувані - навколо НАЕК "Енергатом" та її президента Недашковського давно витає шлейф багатомільярдних корупційних скандалів. Недашковський цілком логічно вирішив діяти за принципом "кращий захист - напад".

Очевидно, що скарга "Енергоатому" щодо "Роттердам+" має одну мету - змінити ставлення громадськості до перевірки держкомпанії, за підсумками якої може послідувати подання на звільнення Недашковського. Схоже, що Недашковський приміряє на себе робу політичного дисидента, входячи в образ борця за справедливість, формуючи, з одного боку, платформу для протидії можливому звільненню, а з іншого боку, створюючи собі базис для політичного майбутнього", - вважає експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Володимир Воля.

Зараз ви читаєте новину «Президент "Енергоатому" може бути звільнений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути