Ексклюзиви
вівторок, 11 лютого 2020 14:31

Премію Нафтогазу пропонують розділити між українцями: подробиці

Премію Нафтогазу пропонують розділити між українцями: подробиці
Кожен українець може отримати близько 6 тис. грн, якщо гроші від транзиту, премію топ-менеджерам Нафтогазу та виграш у Стокгольмі розділять між громадянами. Фото: bigenergy.com.ua

Доходи від транзиту газу, $2,9 млрд від російського Газпрому та премію топ-менеджерів Нафтогазу за перемогу у Стокгольмі пропонують розділити між українцями.

"Ще у середині січня запропонував політичному керівництву віддати мою премію безпосередньо українцям. При цьому було б справедливо, щоб між громадянами розділили усі кошти, отримані у результаті перемоги у Стокгольмському арбітражі. Йдеться про $2,9 мільярди, отримані за рішенням арбітражу. Також гарантований дохід від транзитного контракту з Газпромом - $7,2 мільярди", - написав у Facebook виконавчий директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

За його підрахунками, кожен отримав би 6 тис. грн. На одне домогосподарство у середньому припадає понад 16 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогаз готує нові позови проти Газпрому

"Важливо забезпечити ефективне використання цих грошей громадянами. Логічно і справедливо було б пов'язати ці виплати зі сферою газу. Тому потрібно обмеження - "витрати на енергоефективність", - пояснив Вітренко.

Запропонував роздавати сертифікати, які люди можуть обміняти на товари у спеціальному електронному магазині. Останній продаватиме виключно товари для підвищення рівня енергоефективності. Наприклад, матеріали для утеплення приміщень, бойлери.

30 грудня 2019-го у результаті тристоронніх переговорів Україна-Росія-Європейський Союз сторони підписали новий контракт про транзит газу. Угоду уклали на 5 років із можливістю пролонгації ще на 10 років на аналогічних умовах.

Зараз ви читаєте новину «Премію Нафтогазу пропонують розділити між українцями: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути