Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 13:06

Прем'єр повідомив, як зупинити зростання вартості продуктів

Прем'єр повідомив, як зупинити зростання вартості продуктів
Ріст цін на продовольство на світових ринках призвело до збільшення експорту і нестачі продукції на внутрішньому українському ринку. Фото: Агрополіт

Боротися із зростанням цін на продукти харчування необхідно насиченням внутрішнього ринку українськими товарами, а не поверненням до держрегулювання цін.

"Була низка причин, чому в Україні зросли ціни. Однак це пов'язано з тим, що держава хронічно не приділяла увагу безліччю заходів, і відбувався дефіцит товарів", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, пише "Сегодня".

Крім того, на світових ринках у минулому році почали зростати ціни на продовольство. Це призвело до збільшення експорту і нестачі продукції на внутрішньому українському ринку.

"Що стосується держрегулювання цін, то мережі і виробники завжди обходили її. Фактично вона не утримувала зростання. Важливо, щоб доходи людей випереджали зростання цін. Щоб український ринок був насичений якісною українською продукцією", - сказав Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонять продавати домашнє м'ясо

Він запевнив, що через підтримку програм розвитку агропромислового комплексу і забезпечення продовольством, ринок вдасться наситити українською продукцією. Таким чином, зростання цін вже не буде.

Водночас у Раді Нацбанку вважають, що сповільнити інфляцію в Україні може повернення до держрегулювання цін на продукти соціальної групи. Також введення максимальної торговельної націнки не більше 30% на інші товари.

1 липня 2017 року Кабмін скасував державне регулювання цін на продукти харчування. Таке рішення повинне було допомогти усунути адміністративний тиск на бізнес та привабити інвестиції. 14 листопада голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин запропонував відновити державне регулювання цін на продукти харчування в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр повідомив, як зупинити зростання вартості продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути