четвер, 27 грудня 2018 17:26

Голова НКРЕКП спростувала заяви представників Асоціації водоканалів

Голова НКРЕКП спростувала заяви представників Асоціації водоканалів
Голова НКРЕКП Оксана Кривенко вважає, що основна проблема полягає в ефективності роботи водоканалів, які не дотримуються дисципліни платежів. Фото: Главком

Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко спростувала твердження віце-президента Асоціації водоканалів Ольги Бабій.

"На сьогодні питання електропостачання водоканалів дуже актуальне, особливо наприкінці року. І абсолютно не відповідає дійсності інформація, що НКРЕКП вживає якихось заходів, які блокують реформи. Навпаки, ми робимо все можливе для того, щоб максимально розкрити ці ринки, надати можливість працювати незалежним постачальникам, а споживачу обирати собі постачальників. Проблема лежить в іншій площині. Вона історично склалася таким чином, що, можливо, постачальники, розуміючи негативну дисципліну платежів з боку водоканалів, не хочуть на сьогодні з ними працювати. Я хочу зазначити, що якщо споживач вчасно сплачує за електричну енергію, то за такого споживача будуть боротися всі постачальники. Як я вже зазначила, проблем з кількістю постачальників в певних територіях на сьогодні немає. Мінімальна кількість зареєстрованих постачальників на певному регіоні – це 16. Максимальна – 43. Отже, вибір є. Питання тільки у домовленості, у платіжній дисципліні", - підкреслила голова НКРЕКП.

На думку Оксани Кривенко проблема полягає саме в ефективності роботи водоканалів, які не дотримуються дисципліни платежів.

"Тому в першу чергу, я думаю, що в цій ситуації треба активно попрацювати саме водоканалам для того, щоб довести постачальникам електричної енергії, що вони платоспроможні, що вони будуть дотримуватися дисципліни платежів на ринку електричної енергії. Тому що основна мета цього закону – це врегулювати питання платіжної дисципліни. Будь-який товар має оплачуватися вчасно та в повному обсязі, у тому числі і електрична енергія", - зазначила вона.

Як повідомлялося, віце-президент Асоціації водоканалів Ольга Бабій в інтерв'ю виданню "Цензор" стверджує, що НКРЕКП спеціально затягує надання регуляторних документів з метою заблокувати введення ринку електроенергії і залишити обленерго монополістами.

Зараз ви читаєте новину «Голова НКРЕКП спростувала заяви представників Асоціації водоканалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути