четвер, 15 грудня 2016 11:25

"Правоохоронці можуть зірвати приватизацію ОГХК, як це було з ОПЗ"

"Правоохоронці можуть зірвати приватизацію ОГХК, як  це було з ОПЗ"
фото: rbc.ua

Державна "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", яка є в Україні монополістом з виробництва титанової сировини, вважає, що навколо її приватизації можлива політична боротьба з використанням правоохоронних структур.

"Найбільше ми побоюємося зриву продажу компанії і повтору ситуації з приватизацією Одеського припортового заводу. У наступному році будуть виставлятися на продаж ключові титанові активи України - "Сумихімпром" і держчастка в "Запорізькому титано-магнієвому комбінаті". За ці активи розгориться неабияка боротьба. Нам відомо, що вже зараз найбільші світові компанії в титановому секторі уважно стежать за роботою ОГХК та її переходом на міжнародні стандарти управління. Проте, ми не виключаємо, що знайдуться гравці, які спробують обвалити вартість компанії і зірвати продаж ОГХК та інших титанових активів із застосуванням силового сценарію", - цитує прес-служба компанії першого заступника голови правління Олександра Гладушка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрспирт банкрутять, щоб зірвати приватизацію - Карасьов

Зараз ОГХК успішно завершує процес своєї корпоратизації і перетворена в публічне акціонерне товариство. Також Міністерство економічного розвитку призначило нове правління компанії. Його очолив Руслан Журило. Очікується призначення Кабміном наглядової ради, в якому більшість представлятимуть незалежні директори.

Процес корпоратизації здійснений в рекордний для державних компаній термін - всього 9 місяців, відзначили в компанії. При цьому підвищиться не тільки прозорість роботи ОГХК, а й її привабливість для інвесторів. Уряд раніше включив компанію в список на приватизацію в 2017 році. "Найбільші світові інвестори уважно стежать за роботою ОГХК та її переходом на міжнародні стандарти. У 2016 році ОГХК успішно пройшла аудит однією з аудиторських фірм першої четвірки", - каже перший заступник голови правління Олександр Гладушко.

В ОГХК очікують, що держава зможе виручити за неї максимально можливу ціну. При цьому буду збережені робочі місця і актив отримає новий розвиток, завдяки інвестору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд держмайна міг піти на поводу в Саакашвілі

"Наша мета - залучити в Україну західні інвестиції, розвивати вітчизняну титанову галузь, і ми знаємо, як це зробити", - говорить Гладушко. За його словами, за останні 2 роки ОГХК показує впевнене зростання. Після того, як держава повернула собі контроль над компанією у олігарха Фірташа, дохід ОГХК досяг близько 2 млрд грн. Надходження податків до місцевих і державного бюджетів за 9 міс. 2016 року в порівнянні з 9 міс. 2015 року зросли вдвічі до 477 млн грн. Вартість основних фондів компанії з 2014-го збільшилася з 900 млн до 2 млрд грн, каже Олександр Гладушко.

Зараз ви читаєте новину «"Правоохоронці можуть зірвати приватизацію ОГХК, як це було з ОПЗ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути