Ексклюзиви
вівторок, 16 червня 2020 13:10

Правоохоронці обшукують завод, який поставляв запчастини в Росію

Правоохоронці обшукують завод, який поставляв запчастини в Росію
Харківський завод незаконно продавав продукцію в Росію. Фото: Прокуратура Харківської області

Кримінальну справу за фактом розтрати у великих розмірах майна держпідприємства "Завод Електроважмаш" розслідують правоохоронці.

Матеріали в обхід санкцій поставляли до Брянського машинобудівного заводу (РФ), повідомляє пресслужба прокуратури Харківської області.

Зараз на харківському заводі тривають обшуки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінницькі правоохоронці викрили корупційну схему збагачення посадовців

"У ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2019-2020 рр. посадовими особами підприємства за відсутності контролю за забезпеченням прибутковості з боку його керівника укладено низку завідомо збиткових угод. Під виглядом договірних відносин з англійською фірмою поставка агрегатів та запчастин для тепловозів в обхід санкцій відбувалась напряму з ДП "Завод "Електроважмаш" до Брянського машинобудівного заводу, який є найбільшим виробником маневрових та магістральних тепловозів у РФ. Усі розрахунки проводились у російських рублях", - написали у повідомленні.

Продукція держпідприємства реалізовувалась за вартістю, значно нижчою від фактичної собівартості.

"За попередньо встановленими даними, внаслідок здійснення лише двох поставок тягових агрегатів державному підприємству заподіяно шкоду на суму 1 мільйон 100 тисяч гривень. Наразі в приміщеннях "Електроважмашу" проводяться обшуки з метою вилучення доказів злочинної діяльності посадових осіб підприємства, зокрема - щодо реалізації за аналогічною схемою інших видів продукції. Встановлюються особи, причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення", - додали у відомстві.

На модернізації військової частини Вінницької області вкрали 19 млн грн. Зазначається, що в рамках договору, укладеного 2017 року з Міноборони на 41 млн грн, комерційна структура мала здійснити модернізацію частини.

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці обшукують завод, який поставляв запчастини в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути