середа, 20 червня 2012 15:42

Уряд приготувався створити чергову "Лівелу" - Соболєв

Уряд приготувався створити чергову "Лівелу" - Соболєв
Сергій Соболєв: Це буде прямим втручанням у бюджет. Фото: donbass.ua

Кабінет міністрів хоче встановити квоти на ввезення нафти для переробки на українських НПЗ без сплати ПДВ, щоб відмивати гроші з бюджету.

Таку думку сьогодні під час круглого столу висловив народний депутат від фракції БЮТ-"Батьківщина", глава опозиційного уряду Сергів Соболєв.

"Якщо раніше уряд рятувала така собі фірма "Лівела", через яку фактично відмивали кошти приватні структури, то зараз Кабмін хоче піти на безпрецедентний крок, коли з 16 мільйонів тонн експортованої нафти 10 мільйонів будуть завозитись без сплати ПДВ, щоб заповнити наші НПЗ. Це буде прямим втручанням у бюджет під прикриттям нібито швидкого реагування на проблему з НПЗ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, коли МВФ може дати Україні гроші

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ з посиланням на високопоставлене джерело в департаменті нафтової і нафтопереробної промисловості Міністерства енергетики та вугільної промисловості повідомили, що уряд розглядає можливість запровадження квоти в обсязі близько 10 млн тонн на рік на ввезення нафти для переробки на українських НПЗ без сплати ПДВ.

Раніше глава Мінекономрозвитку Петро Порошенко заявив, що міністерство почало повторне розслідування з питання введення мит на імпорт нафтопродуктів. Це сталося через зупинку Лисичанського НПЗ (належить ТНК-ВР), що не витримав конкуренції з імпортними нафтопродуктами з Білорусі та Росії.

Зараз ви читаєте новину «Уряд приготувався створити чергову "Лівелу" - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути