Ексклюзиви
пʼятниця, 09 серпня 2024 16:33

Уряд доручив встановити сонячні панелі на дахах адміністративних будівель, лікарень та шкіл

Уряд доручив встановити сонячні панелі на дахах адміністративних будівель, лікарень та шкіл
Уряд доручив встановити сонячні панелі на дахах адміністративних будівель, лікарень та шкіл. Фото: Getty Images

В Україні встановлюватимуть сонячні панелі на дахах адміністративних будівель, лікарень та шкіл.

Відповідне доручення дав Кабінет міністрів. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну та постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Шмигаль розповів, що сьогодні, 9 серпня, уряд ухвалив рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергії в адмінбудівлях, лікарнях та школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго сказали, чи діятимуть графіки відключень світла 9 серпня

"Йдеться насамперед про сонячні панелі на дахах, а також установки зберігання енергії. Це завдання як для міністерств, так і для всіх місцевих керівників. Маємо вийти на рівень, коли максимальна кількість лікарень, адмінбудівель і шкіл автономна", - додав прем'єр.

При цьому Мельничук уточнив, що рішенням Кабміну доручається забезпечити встановлення сонячних панелей та установок зберігання електроенергії у період до 31 грудня 2025 року.

Фінансування здійснюватиметься за рахунок міжнародної технічної та гуманітарної допомоги недержавних фондів підтримки розвитку відновлюваних джерел енергії, а також інших не заборонених законодавством джерел фінансування.

З початку весни російські окупанти завдали кількох ударів по енергетичних об'єктах України. Через це рівень генерації країни різко знизився, що призвело до дефіциту в енергосистемі.

Втім, обмеження постачання електроенергії в Україні будуть мінімальними у наступні три місяці. Можливо, у цей час відключення взагалі не застосовуватимуть.

Після зменшення спеки і до настання холодів енергосистема України перебуватиме у відносному балансі за умови відсутності нових пошкоджень об'єктів генерації, розповів радник прем'єра з питань енергетики Юрій Бойко.

Зараз ви читаєте новину «Уряд доручив встановити сонячні панелі на дахах адміністративних будівель, лікарень та шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути