середа, 26 вересня 2018 16:53

Пояснили, як зменшити рівень контрабанди

Пояснили, як зменшити рівень контрабанди
Раніше торговці могли по 7 разів перетинати кордон. Зараз – тільки раз на 3 дні. У результаті цього зменшилися черги на кордоні. Фото: CorruptUA

В Україні різко скоротилася кількість контрабанди.

"За 8 місяців 2018-го порівняно з аналогічним періодом минулого року середня тоннажність вантажів за групою товарів "одяг і взуття" збільшилася вдесятеро. Тобто товар через кордон вже не возиться дрібними партіями вартістю до 500 євро, з яких не платяться податки", - говорить в.о. голови Державної фіскальної служби Олександр Власов, передає Інтерфакс.

За його словами, ще не можна говорити про остаточне вирішення проблеми. Коли буде впроваджена повна фіскалізація, цей бізнес перестане існувати.

"Тоді продати товар через роздрібну мережу стане практично неможливо. Люди будуть возити імпортні товари для себе, але не на продаж", - каже Власов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неякісний товар із великими знижками: як українцям "впарюють" контрабанду

Раніше торговці могли по 7 разів перетинати кордон. Зараз – тільки раз на 3 дні. У результаті цього зменшилися черги на кордоні.

"Про різке скорочення покупців з України повідомляють польські підприємці. За інформацією одного з власників польського складу побутової хімії, до впровадження нових правил українці купували 60% продукції у прикордонних магазинах. Зараз такі закупівлі зменшилися майже удвічі", - підсумовує Олександр Власов.

За січень-липень 2018-го митниці ДФС виявили понад 27 тис. порушень митного законодавства на суму 1,3 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, як зменшити рівень контрабанди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути