четвер, 19 липня 2018 11:41

Пояснили, як отримати "живі" гроші за зекономлену субсидію

Українцям виплачуватимуть гроші за зекономлені 150 кВт електроенергії, які використовуються для опалення, або 100 кубів газу. За них нараховуватимуть 700 грн.

До 1 липня 2018 року підприємства-виробники чи підприємства-виконавці послуг з газо- та електропостачання надали структурному підрозділу з питань соцзахисту населення списки енергоощадних субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги, передає teplo.gov.ua.

Автор: teplo.gov.ua
  Щоб отримати гроші, субсидіанти повинні до 1 вересня подати заяву у місцеве управління соціального захисту населення.
Щоб отримати гроші, субсидіанти повинні до 1 вересня подати заяву у місцеве управління соціального захисту населення.

Щоб отримати гроші, субсидіанти повинні до 1 вересня подати заяву до місцевого управління соціального захисту населення. На підставі неї здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність. Перед цим споживач має самостійно відкрити банківський рахунок. У містах виплати здійснюватимуть виключно через банківські установи, у сільській місцевості – через банки або пошту за вибором отримувача.

Інформацію про наявність економії можна побачити у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За межею бідності опинився кожен четвертий українець

За словами міністра соцполітики Андрія Реви, усі, хто мали право на субсидію та звернулися за допомогою до держави, вже знаходяться в системі. Водночас було виявилено 923 тис. домогосподарств, які декларували нульові доходи.

"Процес верифікації, який проводить Мінфін, показує, що деякі субсидіанти із задекларованими нульовими доходами витрачають сотні тисяч гривень на купівлю товарів і послуг. У деяких випадках одразу після призначення субсидії. Крім того, щоб отримати субсидію, люди згідно документам (фіктивно) роз'їжджаються. Жінка з дітьми залишається в одній квартирі з нульовими доходами, чоловік переїжджає до батьків", - додав міністр.

Минулого року "живі" гроші за зекономлені енергоресурси отримали 1,755 млн українських родин.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, як отримати "живі" гроші за зекономлену субсидію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути