понеділок, 22 червня 2020 12:45

Пояснили, як компенсують збитки від вибуху в багатоповерхівці

Пояснили, як компенсують збитки від вибуху в багатоповерхівці
125 мешканцям 40 квартир компенсують витрати на аналогічне житло Фото Reuters

Постраждалим внаслідок вибуху в будинку в житловому масиві Позняки, який розташований у Дарницькому районі столиці, виплатять компенсацію для придбання аналогічного житла. Про це повідомляє пресслужба Кабміну за підсумками засідання Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засіданні комісії мер Києва Віталій Кличко повідомив, що внаслідок вибуху, який стався 21 червня 2020 року, була пошкоджена конструкція будівлі. Через це без житла залишилися 125 людей, які проживали у 40 квартирах однієї з секцій будинку. За попередніми даними, загрози для інших секцій будинку немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух на Позняках: знайшли третє тіло

"Попередньо комісією ухвалене рішення розглянути питання компенсації постраждалим вартості придбання нового аналогічного житла за рахунок резервних фондів держави та міста", - йдеться у повідомленні.

"До наступного засідання комісії ТЕБ і НС очікую таких кроків: звіту про перебіг та завершення рятувальних робіт, оцінки Київською міською владою повної суми збитків та розрахунку необхідної суми компенсації, а також чіткої аргументації щодо можливості та необхідності застосування механізму співфінансування виплат компенсації", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Причиною масштабного вибуху у Дарницькому районі столиці по вул. Соломії Крушельницької, 1/5 стала халатність газівника при заміні газових лічильників напередодні.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, як компенсують збитки від вибуху в багатоповерхівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути