вівторок, 20 листопада 2018 21:10

Пояснили, коли не варто міняти роботу

Пояснили, коли не варто міняти роботу
Думки про звільнення виникають, коли відсутнє кар'єрне зростання. Якщо вважаєте, що заслуговуєте на підвищення чи більшу заробітну плату, скажіть про це керівництву. Фото: Eurabota.ua

Понад 40% українських працівників щодня думають про зміну роботи, свідчать дані дослідження. Найчастіше причиною цього стають суперечки у колективі, емоційне виснаження чи перевтома.

Водночас поспішати з цим не варто. Потрібно знайти альтернативу звільненню. Наприклад, попросити відпустку чи поговорити з керівництвом про підвищення, пише Work.ua.

Коли все набридло

Песимістичні настрої не причина для звільнення. Набагато логічніше зробити перерву і взяти відпустку. Як правило після відпочинку з'являються свіжі ідеї та бажання працювати.

Коли робота стала здаватися нудною

Думки про звільнення виникають, коли відсутнє кар'єрне зростання. Якщо вважаєте, що заслуговуєте на підвищення чи більшу заробітну плату, скажіть про це керівництву. Обов'язково аргументуйте свою думку. Розкажіть про власні ідеї, як вдосконалити роботу відділу. Якщо після цього ситуація не зміниться, можете писати заяву на звільнення.

Коли вам роблять привабливу пропозицію

Не варто змінювати роботу, як тільки отримали привабливу пропозицію. Спочатку потрібно дослідити максимум інформації про компанію та роботодавця, де плануєте працювати. Проаналізувати, чи отримаєте вигоду, якщо зміните роботу. Звільнятися можна, якщо вас нічого не тримає на нинішньому місці.

Коли не складаються стосунки з колегами

Часто бажання звільнитися виникає через напружені стосунки у колективі. Насправді ж це не є причиною міняти роботу. Намагайтеся не допускати негативу. Не беріть участі у різноманітних сварках у колективі. Якщо помічаєте власну нервозність і дратівливість, працюйте над собою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку професію назвали найбільш депресивною

Коли бос нестерпний

Якщо в цілому ви задоволені роботою, то маєте звикнути до особливостей керівництва. Думати про звільнення потрібно, якщо начальник безпосередньо заважає вашій роботі.

Коли стомилися

Найчастіше виснаженими бувають ті, хто швидко рухається кар'єрними сходами, схильні до трудоголізму. Якщо вам не вистачає часу ні на що, крім роботи, звільнення здається єдиним виходом. Щоправда без роботи ви не зможете заробляти собі на життя. Тому краще навчитися правильно розподіляти час та сили. Повноцінно проводити вихідні, відволікатися від робочих справ. Тоді не доведеться приймати поспішних рішень про звільнення.

У вересні до 9042 грн зросла середня зарплата українців. У серпні вона становила 8977 грн. Найвищі середні виплати отримували працівники фінансової та страхової сфери — майже 16 тис. грн у місяць. Найнижча середня зарплата у сфері медицини – 5,7 тис. грн, свідчать дані Держстату.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, коли не варто міняти роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути